• School in Velika Ludina, Croatia
  • School in Valašské Meziříčí, Czech Republic
  • School in Kiiminki, Finland
Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Erasmus + -projektin esittelykevätjuhlassa

 

Alakylän koulun kevätjuhlaa vietettiin haikeissa tunnelmissa toukokuussa 2017. Kolmivuotinen projekti oli tullut päätökseensä ja vanhemmille ja Alakylän asukkaille haluttiin esitellä projektituotoksia.

Kevätjuhla oli tänä vuonna katsaus siihen mitä projektin puitteissa koululla oli menneiden vuosien aikana tehty. Juhlan runkona toimi projektin kolme vuotta ja niiden teemat: arkkitehtuuri, ruokakulttuuri sekä musiikki.

Ensimmäisenä projektivuonna koulullamme rakennettiin suomalaisia perinnemökkejä. Joulutoria varten oppilaat rakensivat myös linnunpönttöjä, jotka ovat osa suomalaista perinteeseen. Viidesluokkalaiset kertoivat tuon vuoden oppilasvierailusta Kroatiaan nykyisten kahdeksasluokkalaisten muistelujen pohjalta. Eskariluokka esitti aiheeseen liittyen laulun ja toisen luokan oppilaat esittivät kirjoitamiaan runoja.

Ruokavuotta juhlavieraille esittelivät ensimmäisen, kolmannen ja neljännen luokan oppilaat. Lapset olivat sanoittaneet tutun lastenlaulun uusiksi projektissa tuotetun keittokirjan reseptien pohjalta. Toisena projektivuonna oppilastapaaminen järjestettiin Alakylällä ja vauhdikkaan lauluesityksen jälkeen isäntäperheenä toimineen perheen äiti kertoi paikallaolijoille millainen isäntäperhekokemus oli heidän perheelleen.

Projektin päätösvuonna teemana oli musiikki. 16 kuudes- ja viidesluokkalaista oppilasta vieraili Tsekissä ja vierailu huipentui päätösjuhlaan, jossa osallistujat lauloivat 3 laulua neljä projektin kielellä. Koulumme kevätjuhlassa vierailulla olleet lapset esittivät yhden lauluista, Oi Susanna, neljällä kielellä. Lisäksi lauloimme yhteislauluna Jaakko Kulta-laulun kaikilla neljällä kielellä. Tätä laulua myös muut koulumme oppilaat olivat laulaneet pitkin vuotta.