• School in Velika Ludina, Croatia
  • School in Valašské Meziříčí, Czech Republic
  • School in Kiiminki, Finland
Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Susret u Finskoj 2016.

Događaj učenja za učenike u sklopu projekta odvija se od 3. Do 9. travnja. Učenici su već prvog dana upoznali mjesto i dobili informaciju o aktivnostima koje slijede.Tijekom ponedjeljka, u aktivnostima nazvanim "Olimpijske igre" učenici su na sedam poligona razvijali socijalne vještine i zbližili se da svojim prijateljima iz Češke i Finske. Hodanje na dugim skijama u skupini od pet, bacanje čizme u dalj, precizno izbijanje, gađanje mete snježnom grudom samo su neke od sportova koje smo upoznali.

 

Navečer se u mnogim obiteljima održala aktivnost domaće zadaće, kuhanje nacionalnog jela, s obzirom da je druga godina - godina hrane. Kuhala su se finska jela, a učenici su pomagali u pripremi i degustaciji :)

 

Utorak je ponudio nove aktivnosti - radionicu marketinga, kojom se nastavlja poduzetnički dio projekta, u kojem su učenici izradili plan predstavljanja i prodaje kuharice. Učenici su sami pripremili svoj ručak, radeći po skupinama, a mjesto održavanja bio je lijepi društveni dom u Toivoli do kojeg su učenici dopješačili od škole. Naglasak u aktivnostima je i na zdravom načinu života koji Finci predstavljaju, pa učenici u školu dolaze većinom pješice, iako neki imaju i nekoliko kilometara.

 

Druga skupina je istog dana imala radionice u školi u kojima su pripremali pitu s borovnicama. Skupina u sportskom dijelu imala je hokej i ostale sportove u dvorani.

Na kraju svake aktivnosti slijedila je evaluacija, a u svakoj aktivnosti može se vidjeti veliki trud i pripremljenost pojedine aktivnosti od strane djelatnika škole.

ozio_gallery_nano