• School in Velika Ludina, Croatia
  • School in Valašské Meziříčí, Czech Republic
  • School in Kiiminki, Finland
Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Video konferencija

Predivan dan u Velikoj Ludini. Uz mnogo sunca i topline koje je napokon i nama stiglo uspjeli smo malo proljeća poslati i našim novim prijateljima s dalekog sjevera i onima nešto malo bliže. U srijedu 18. ožujka učitelji Tomislav Pavlović, Katja Juntunen (Finska) i Hana Břoušková (Češka) su organizirali video konferenciju kako bi se naši učenici mogli bolje upoznati. Naravno da je sve proteklo u redu i da je svaki učenik imao priliku predstaviti se svojim gostima, a također i gosti su dobili priliku da se upoznaju s domaćinima.


Prvi dio sastanka je protekao tako da su se učenici redom izmjenjivali ispred računala i imali kratko predstavljanje i upoznavanje s onim učenicima koji im dolaze u posjet. Svi su bili nestrpljivi jer su morali pričati na engleskom i srce im je bilo u petama kad je na njih došao red. Svi ostali učenici su to isto pratili na svojim računalima.

Kada se taj formalni dio završio učenici su dobili priliku razgovarati sa svojim prijateljima putem chata. Naravno da su neki već imali pripremljena pitanja i neke rečenice o sebi i svojim hobijima i stvarima koje ih vesele. Kontakti su se izmijenili i druženje se nastavilo i kasnije tijekom dana na društvenim mrežama. I ne sumnjamo da će se dobra komunikacija nastaviti i dalje.