• School in Velika Ludina, Croatia
  • School in Valašské Meziříčí, Czech Republic
  • School in Kiiminki, Finland
Free Joomla Template by HostMonster Reviews

Dodir prirode

Četvrtog dana boravka u Hrvatskoj radionice su se nastavile, ali ovaj puta u područnim školama. Dio učenika otišao je u Okole, a dio u Gornju Vlahiničku. U Okolima učenici su naučili imena voća i povrća na jezicima svojih prijatelja, izradili su kalendar i plakate s voćem i povrćem. A glavna aktivnost je bila sadnja nekoliko gredica vrta, gdje su sadili luk, jagode i sijali salatu i drugo povrće.

 

Galerija.

U Gorjnoj Vlahiničkoj učenici su imali nekoliko vrsta sušenog bilja za čaj koje su morali prepoznati i spakirati u vrećice te ukrasiti pakiranje. Također su vidjeli kako se radi prirodna mast i upoznali njezina ljekovita svojstva. Sami su sudjelovali u izradi i pakrianju te su napravili ljekovitu mast od nevena. Da je okruženje bilo vrlo poticajno za učenje novih stvari možete vidjeti u galeriji.

 

Nakon prekrasnih radionica napravili smo nekoliko skupnih fotografija u okruženju škole te posjetili hladnjaču obitelji Kiš u Velikoj Ludini. Tamo su učenici bili upoznati s procesom čuvanja i sortiranja voća, a mogli su uživati u okusu odličnih jabuka i prirodnog soka od jabuke. Galerija.